Hesselholm plankeborde er lavet i eget værksted

Vi er en familie drevet virksomhed, der sammen med vores fantastiske plankevenner driver Hesselholm Plankeborde i Nr.Asmindrup, Odsherred. Vi er en full-line virksomhed, der adskiller sig fra stort set alle andre i branchen. Vi har samlet alle processer fra skov til færdigt plankebord her på eget værdsted. Det vil sige, at vi selv saver planker, tørre, høvler og bearbejder plankerne. Hesselholm har selv ejerskab over hele processen fra start til slut, og derfor springer vi alle fordyrende mellemled over så som showroom og sælgere. Vi sælger direkte til kunden og de der sælger bordene, er også dem som laver bordene. Det betyder, at dem der sælger et bord til jer, ved ALT der er at vide om bordene.
Når bordene produceres på denne in-house måde, betyder det at du sparer op til 40-50% på alle bordene. 

Vi har produceret og solgt over 3500 unikke håndbyggede plankeborde her hos Hesselholm igennem de seneste 7 år og fremstiller borde med sjæl til både private og erhverv.

SJÆLLAND – ÅBENT SØNDAG kl. 10.00-14.00 FREM TIL SOMMERFERIEN
(og alle andre dage efter aftale også om aftenen)

JYLLAND – ÅBENT SØNDAG kl. 10.00-14.00 FREM TIL SOMMERFERIEN
(og alle andre dage efter aftale også om aftenen)

Plankeborde fra Sjællands baghave

Den grønne bølge, økologi, bæredygtighed, re-cycling og andre miljørigtige begreber svirrer omkring os i disse år. Men i virkeligheden handler det meget om ”back-to-basics”. Om lokalitet, håndværk og en tro på, at det sagtens kan lade sig gøre. Nærheden til naturen og det bæredygtige element gennemsyrer virksomheden. Træet håndteres fra skov til færdigt plankebord af de samme mennesker. Opskæringen til store planke foretages på eget savværk, hvorefter rejsen fra råt træ til raffineret plankebord kan begynde i det gamle snedkerværksted. ”0-kilometer” filosofien om lokal produktion og direkte salg til kunden er et stort pejlemærke for virksomheden som igennem en årrække har skabt og solgt tusindvis af smukke og rustikke plankeborde direkte uden fordyrende mellemled til kunderne. Hesselholm Plankeborde fremstilles af hele træstammer, skovet hovedsageligt i statsskovene i Odsherred og skovene ved Skjoldenæsholm og fælles for alle bordene er at de er slidstærke, hårdføre og nemme at vedligeholde – for et plankebord er et brugsbord og det skal være praktisk i brug.

Bæredygtig produktion kan ikke stå alene, det er lige så vigtigt at få gjort op med køb og skift ud kulturen. Derfor er det et bærende element, at kunderne selv nemt kan klare skader, kan korte af bordet hvis man vi bruge det til andet end spisebord, og ikke mindst ændre farve og udtryk, når boligtrenden ændrer sig. Det er ikke alene sund fornuft og godt for miljøet, men også godt for pengepungen.

Smukke, funktionelle & unikke plankeborde​

På Hesselholm elsker vi godt træ, traditioner og håndværk. Vores spiseborde er fremstillet med sjæl og karakter, alle er forskellige og laves individuelt fra bord til bord. Vi er specielt begejstrede for de rustikke spiseborde, de organiske, naturlige former og forskellige udtryk i plankerne, som kombineret med de industrielle ben giver et moderne bord, der passer perfekt ind i de fleste stuer og køkkener. Et fantastisk spisebord der giver mange års glæde og er nem i vedligehold.

Vi stræber ikke efter et monotont industrielt spisebord. Plankernes naturlige skavanker, og det, at man kan se, at bordene er håndlavede er vigtige karakteristika, og er med til at adskille dem fra masseproducerede og ofte lidt kønsløse borde.

Inspirationen kommer fra de gamle rustikke spiseborde, skabt af den lokale snedker eller bonde, til sig selv eller til almindelige mennesker. Hesselholm borde har karakter, ældes med ynde og får den helt særlige patina, som de finere eller masseproducerede plankeborde aldrig får. Vi har taget ved lære af teknikker og traditioner, der stammer fra gammel tid og sætter håndværkstraditioner, funktionalitet og en kunstnerisk indgangsvinkel til det enkelte bord højt og skaber på denne måde smukke, funktionelle og unikke borde

Et bæredygtig spisebord fra Hesselholm

Vi har en bæredygtig indgangsvinkel til vores håndværk. Vi benytter kun danske træsorter, helst fra de sjællandske skove. 
Hvorfor importere træ fra hele verden, når vi har det skønneste og mest velegnede træ herhjemme? For os giver det god mening at tænke på miljøet, og være styret af den sunde fornuft.

Langt hovedparten af vores træ købes gennem Naturstyrelsen, der driver kontrolleret og miljøbevidst skovbrug og har de bedste råvarer, der kommer fra skovene i Odsherred og på Midtsjælland. Vores bordben er desuden lokalt produceret hos en dansk smed. Alle rester, skaller m.m. bliver lavet til flis og benyttes til opvarmning.

Kort transportvej, bæredygtigt og kontrolleret træ – lokalt produceret. Alt dette ser vi som sund fornuft, der giver smukke, funktionelle og holdbare produkter.

Lad os vide om du kunne være interesseret i at komme forbi en weekend. 

Hesselholm plankeborde - fra skoven direkte til stuen

Vi har en grøn og bæredygtig tilgang til alt hvad vi har med at gøre og benytter kun danske, og helst lokale træsorter, som vi køber direkte fra skovejeren. 

Vi har ingen fordyrende mellemled eller fancy showroom, men kontrollerer selv hele processen: udvælger stammerne med omhu, saver selv op på eget savværk, opbevarer og tørrer på naturlig vis. 

Det tager tid og kræver kontrollerede forhold, men giver også de bedste resultater. Vi udvælger nøje plankerne til det enkle bord og laver ikke masseproduktion. Derfor kan vi presse priserne helt i bund på unikke kvalitetsborde til langt under markedspriser.

Køb direkte uden fordyrende mellemled – Spar altid op til 50% i forhold til markeds priser og undgå lange ventetider og usikkerhed. Hos os finder du hver weekend et stort udvalg af alle de populære modeller fra 160 – 360 cm, lige til at tage med hjem eller få leveret. 

Træsorter

Vi bygger i eg, ask og i særdeleshed Douglas, som er relativt ukendt for de fleste. Douglas kom fra Amerika omkring 1850 og er internationalt set en af de mest eftertragtede og anvendte arter, grundet sine store knastfrie dimensioner, og fordi det er noget af det stærkeste og mest retningsstabile træ, der findes på markedet.

Det er ikke et traditionelt nåletræ som vi kender det, og da de blev observeret i 1800-tallet, voldte det besvær at give dem et egnet navn, da det intet har med gran eller fyr at gøre, men tilhører en botanisk art, der ikke var repræsenteret i Europa.

Netop den store styrke, retningsstabiliteten og det utroligt smukke spil og åretegning i plankerne, gør Douglas fantastisk velegnet til planker i store bredder. Douglas har traditionelt været den foretrukne til kirker, slotte og herregårde, samt eksklusivt byggeri.

Plankerne tåler ekstremt slid uden at blive grimme og kedelige – de bliver bare smukkere og smukkere, og får den meget eftertragtede patina. Fra naturens side har de et højt indhold af olier og garvesyrer, der gør dem modstandsdygtige imod råd og svamp, hvorfor de i dag også er et ofte benyttet alternativ til trykimprægneret træ i økologisk og bæredygtigt byggeri. Garvesyren som vi også kender fra eg, gør, at vi med specielle olier kan fremhæve træets struktur og skabe de smukkeste to-tonede farver. Dette er, sammen med de mange andre fantastiske egenskaber, med til at gøre stammerne fra Douglas helt fantastiske til plankeborde.

Traditioner og godt håndværk

Alle borde får vertikalt fræset dominobrikker ind imellem plankerne. Det har stor betydning for at plankerne arbejder samlet som en flade på trods af luft imellem plankerne. Det gør det vanskeligt for plankerne at bøje kanterne op, midt på bordene som man ofte oplever på spiseborde, hvor man ikke har benyttet denne teknik. På de rustikke borde med mere markant bølgende kanter, større bredde og hvor der er valgt at trække benene godt ind under bordet, kan kanterne naturligt have tilbøjelighed til at trække lidt op, da de ikke kan fikseres.

I mange borde fræser vi på undersiden 10 x 25 mm massive jernstænger ind, som fikserer og fastholder plankerne. Sammen med dominobrikkerne, giver det bedre styr på plankerne, og med de massive trapezben vi foretrækker at bruge, bærer og stabiliserer det de ofte store og tunge borde helt perfekt og sikkert.

Vi benytter helst netop de ben vi selv får produceret lokalt af en dygtig smed. Fordi netop benene ofte giver anledning til problemer, da mange af dem der benyttes, måske nok er flotte og fancy, men lette Kina-varer, der slet ikke er lavet til at de tunge massive borde, men til masseproducerede og langt lettere borde.

Vores trapezben er lavet i 10 x 80 mm jern, og vejer alt efter størrelse op til 25 kg pr. stk. De er både funktionelle, da de dels giver bedre plads under bordet og ikke generer ben eller stole, men også fordi de styrer og ofte forhindrer mange af de problemer, der kan være ved de massive plankeborde. Desuden spiller det industrielle look flot sammen med de rustikke borde.

Har du behov for at flytte på benene, sidder de med franske skruer – og det er nemt at ændre.

Se videoen herunder omkring hele produktionen af bordet 

Lad os vide om du kunne være interesseret i at komme forbi en weekend. 

Vedligeholdelse af Hesselholm plankebordet

Et Hesselholm plankebord er et brugsbord der er praktisk i brug og nemt at rette op på i forhold til skader og dagligt slid. Alle træets små naturlige fejl og mangler, er med til at give bordet karakter, og skulle det få et hak eller en skade, kan man sjældent se forskel på disse og de naturlige fejl og mangler hvis man olierer det. Vi benytter udelukkende de hærdende olier som giver den stærkeste og mest hårdføre overflade der er praktisk i brug og nemt at vedligeholde. Spilder man rødvin eller kaffe tørres det nemt af spiseordet med en fugtig klud, og bordene er på alle måder velegnet til børnefamilier. 

De mørke planke spiseborde fra Hesselholm er Junkers rustik olie (sort). Nogle farver er blandingsprodukter, hvor vi kombinerer flere farver, enten vådt i vådt, eller lader dem tørre og kører en ny farve ovenpå. Der er forskel på overfladen ved de forskellige metoder og farver – og det er derved vi skaber flere af de to-tonede borde og overflader der changerer og ændrer farvetone alt efter belysning og type dagslys.

Det er de mørke borde Hesselholm sælger og det er derfor dem der står på lager hver weekend, men vi producerer også eksklusive unika borde i eg, ask og bøg, til dem der søger noget helt ud over det sædvanlige.