Pressemeddelelse

Håndlavede plankeborde som glæder og gavner

Bæredygtigt dansk skovbrug danner basis for lokal produktion hos Hesselholm Plankeborde

Den grønne bølge, økologi, bæredygtighed, re-cycling og andre miljørigtige begreber svirrer omkring os i disse år. Men i virkeligheden handler det meget om ”back-to-basics”. Om lokalitet, håndværk og en tro på, at det sagtens kan lade sig gøre.

Hesselholm Plankeborde er en familiejet virksomhed, der ligger midt i det smukke Odsherreds bløde og bakkede landskab. Nærheden til naturen og det bæredygtige element gennemsyrer virksomheden. Træet håndteres fra skov til færdigt plankebord af de samme mennesker. Opskæringen til store planke foretages på eget savværk, hvorefter rejsen fra råt træ til raffineret plankebord kan begynde i det gamle snedkerværksted.

”0-kilometer” filosofien om lokal produktion og direkte salg til kunden er et stort pejlemærke for virksomheden som igennem en årrække har skabt og solgt tusindvis af smukke og rustikke plankeborde direkte uden fordyrende mellemled til kunderne. Hesselholm Plankeborde fremstilles af hele træstammer, skovet hovedsageligt i statsskovene i Odsherred og skovene ved Skjoldenæsholm og fælles for alle bordene er at de er slidstærke, hårdføre og nemme at vedligeholde – for et plankebord er et brugsbord og det skal være praktisk i brug.

Ideen til at arbejde med lokale træsorter og plankeborde, opstod da virksomhedens stifter, Klaus Boesen, for en del år siden havde skovbrug og savværk i Sydsverige. Her blev alt træ skåret og bearbejdet lokalt og solgt til lokale aftagere. Da Klaus Boesen atter vendte fokus mod Danmark, var det oplagt at starte en lignende produktion, med plankeborde som hovedprodukt.

Unikness og kærlighed til træet

Hvert bord er unikt og der ikke to der er ens. Hos Hesselholm Plankeborde er det altid et mål at søge det ypperste udtryk i det enkelte bord. Finde de smukke linjer og åretegninger i planken. Søge træets sjæl og glæde sig over de smukke naturskabte detaljer i bordets flader. Fra spire i skovbunden til smukt udvokset træ har det stået i skoven og fortjener derfor også kærlighed og respekt, så der er fokus på det gode håndværk, traditioner men udtrykket i bordene er moderne, let og rammer tidens trend og ikke mindst bordene i de mørke farvetoner, bliver revet væk lige så snart de er færdige.

Bæredygtig produktion kan ikke stå alene, det er lige så vigtigt at få gjort op med køb og skift ud kulturen. Derfor er det et bærende element, at kunderne selv nemt kan klare skader, kan korte af bordet, hvis det bliver aktuelt og ikke mindst ændre farve og udtryk, når boligtrenden ændrer sig. Det er ikke alene sund fornuft og godt for miljøet, men også godt for pengepungen.

 

Åbent hver weekend og ingen ventetid

Der produceres borde hele ugen, som er klar til at tage med eller få leveret hver weekend. Besøgende kan se, dufte og virkelig fornemme hele processen fra stamme til færdigt bord. Det er de medarbejdere som bygger bordene, der også sælger dem. Det giver en større faglighed og tryghed for køberne. Man kan virkelig mærke glæden og stoltheden ved arbejdet og de færdige borde.

Der står typisk 30 – 35 borde hver weekend i varianter fra 160 – 360 cm. Den unikke forretningsmodel, hvor hele produktionen fra skov til færdigt bord foregår ”in-house” og man sælger direkte uden fordyrende mellemled, gør at priserne ligger ca. 40% under markedspriserne og med 1000 solgte borde årligt, er det tydeligvis turen værd.

Hvis man, trods udvalget, ikke finder drømmebordet – eller har nogle helt specielle ønsker til bordet, kan man også bestille bordet ”custom-made”, lige efter ens ønsker og behov. Det er desuden værd at nævne, at der også står både sofaborde, bænke og hylder der matcher de skønne spiseborde.

 

Billedtekster:

Et plankebord fra Hesselholm er både unikt og smukt i mange år. Det er også et brugsbord der kan tåle at blive brugt hver dag af alle familiens medlemmer.

Bæredygtigt og lokalt produceret er nøglebegreber for Hesselholm Plankeborde. Den nære produktion gør desuden at plankebordene kan sælges 40% billigere end den gængse markedspris.

Yderligere oplysninger og spørgsmål besvares ved henvendelse til Hesselholm Plankeborde, Klaus Boesen, tlf. 22 38 38 52 eller send en mail: klaus@boesen.nu